INICI
XBIA FOLK 2007
ACTUACIONS
 • Curs de Balls Aragonesos
  De Tradició Popular

 • Ball Folk Aragonës amb músics i mestres de ball
 • Paco Díez i an Triskell
 • Concert Didàctic sobre
  instruments tradicionals ibèrics

 • Carmen París
 • Dani Miquel El Cantacançons
 • Els Tranquils
 • Quico El Cèlio, El Noi
  i El Mut De Ferreries
  i La Romàntica del Saladar

 • Pep Gimeno Botifarra i La Rondalla
 • Sancto Ianne


 •     Xbia Folk 2007
  Xbia, del 28 d'abril fins al 6 de maig

  La VI edició del Xàbia Folk és una aposta ambiciosa que pretén convertir el festival en un punt de referència de les músiques d’arrel tradicional. Enguany ens visiten Itàlia, Bretanya, Castella, Catalunya i Aragó, a més dels habituals artistes de comarques valencianes. Començarem amb el curs de Balls populars aragonesos de la mà de l’Associació Cultural Bureo de Saragossa que ens mostrarà les diverses facetes del ric folklore aragonés, producte del seu treball de recerca. Aquest curs clourà amb una actuació de música popular aragonesa conduïda per mestres de ball que ens introduiran en les delícies artístiques de balls col·lectius i de parella.

  Gaudirem amb l’espectacle fruit del mestissatge de les tradicions musicals de Paco Díez de Castella i An Triskell amb les seues mítiques arpes cèltiques de Bretanya: tot un plaer per als sentits que ens portaran remors atlàntiques de la tradició bretona i de la Ribera del Duero. Així mateix Paco Díez ens farà partícips dels seus coneixements de la música i dels instruments ibèrics més tradicionals i antics en un concert didàctic.

  Continuarem amb l’extraordinària veu de Carmen París, que sempre presenta espectacles sorprenents i innovadors on es fusionen sons i ritmes tradicionals amb altres més actuals.

  El matí del dissabte el dedicarem als més menuts, amb l’actuació de Dani Miquel, el cantacançons. Música, instruments, contalles i cançons perquè els xiquets i les xiquetes riguen, ballen i es divertisquen lúdicament.

  L’ermita de Santa Llúcia, després de l’èxit de l’edició anterior, es convertirà novament en el marc incomparable on actuaran Els Tranquils. L’esforç que suposa la pujada al tossal es veurà recompensat amb les veus i el cèlebre bon humor d’aquest trio vocal “masculí”.

  El dissabte a la nit, l’espectacle De Sud a Sud, amb Quico el Célio, el noi i el mut de Ferreries i La Romàntica del Saladar, és l’ocasió per unir aquestes dos propostes musicals en un espectacle que estan mostrant del nord a sud del nostre domini cultural. Una conjunció d’artistes i músics capaços d’endinsar‑nos en la més pura tradició i en la realitat més propera. És per a nosaltres tot un plaer que el grup de Xàbia ens oferisca projectes tan interessants.

  El diumenge de matí no deixem treva i Pepe Botifarra ens acostarà a les cançons de batre, la seua veu ressonarà sola o acompanyada per La Rondalla, en un espectacle amb reminiscències del folclore valencià de la Costera.

  El fermall d’or d’aquesta sisena edició anirà a càrrec del grup revelació napolità Sancto Ianne. Aquest grup, que combina la saviesa de les músiques ancestrals amb la pulsió rítmica del rock, ha aconseguit una destacada repercussió entre la crítica europea, no debades vénen d’una regió que ostenta un nivell extraordinari en el camp de les músiques folk. Serà la segona vegada que visiten la Marina, després d’haver fet un memorable concert al Festacarrer d’Ondara l’any 2002.


  Francesca Gil Puigcerver
  Regidora de Cultura
  M.I.Ajuntament de Xàbia
  Més informació:

  www.ajxabia.com