Xàbia Folk 2010

     

FALTRIQUEIRA

(Galícia)
Presenten Efffecto Faltriqueira

DISSABTE 29 DE MAIG 22.30 h. Plaça de l'Església

El grup Faltriqueira encarna el corrent més fresc del panorama sorgit de les fonts de la música tradicional. A través de la fusió de la polifonia amb les percussions i els instruments acústics, Faltriqueira elabora un projecte vocal autònom que fuig de la rígida tradició i dota de nova vida les cançons arreplegades en diverses latituds, no sols en la seua Galícia natal.
Iniciades en Orballo, grup folklòric del seu poble, arrepleguen l'herència tradicional de les cantants pandereteiras amerant?la de la seua joventut, naturalitat, bon gust i acostament a diferents estils musicals pròxims i llunyans geogràficament.

El grupo Faltriqueira encarna la corriente más fresca del panorama surgido de las fuentes de la música tradicional. A través de la fusión de la polifonía con las percusiones y los instrumentos acústicos, Faltriqueira elabora un proyecto vocal autónomo que huye de la rígida tradición y dota de nueva vida a las canciones recogidas en diversas latitudes, no solo en su Galicia natal.
Iniciadas en Orballo, grupo folclórico de su pueblo, recogen la herencia tradicional de las cantantes ?pandereteiras? empapándola de su juventud, naturalidad, buen gusto y acercamiento a diferentes estilos musicales próximos y lejanos geográficamente.

 

Formació:

  • Carolina Rodríguez, María Teresa García, Ana María Leira, María López: veu i percussions
  • Jorge Juncal: acordió i teclats
  • Alfonso Calvo: contrabaix
  • Ricardo Rozas i Santi Cañás: guitarra
  • Roi Adrio i Antonio Vázquez: percussions